Waarom is zonwering belangrijk in Best?

Waarom is zonwering belangrijk in Best?

Wie een koel huis wil, kan niet om zonwering heen. Net als isolatie is het van groot belang voor een koele woning. Milieu Centraal meldt zelfs dat de combinatie van zonwering en HR++ glas je helpt om tot wel 80% van de warmte buiten te houden.

Wie het helemaal goed wil doen, zorgt zowel binnen áls buiten voor goede zonwering in Best. Binnen heb je het meeste profijt in de winter. Dan helpt het je de warmte binnen te houden. Buiten pluk je vooral in de zomer de vruchten.

Wanneer de zon op het huis schijnt, komt de warmte binnen. Zeker bij woningen die op en top geïsoleerd zijn, is dit een probleem. De warmte kan er dan namelijk niet meer uit. Net als in een auto, kan in huis de temperatuur snel oplopen. Door goede raambekleding voorkom je dat het binnen te veel opwarmt. Om de warmte buiten te houden is raambekleding aan de buitenkant het meest effectief. Hiermee voorkom je dat de warmte de woning inkomt. Van dit soort raambekleding zijn standaard screens, maar ook zonneschermen en rolluiken bieden bescherming tegen de warmte.

Niet alleen in de zomer

Hoewel je misschien vooral aan de zomer denkt, is ook het belang van zonwering in het voorjaar en de herfst aanwezig. Veel mensen weten niet dat zonwering ook dan heel belangrijk is. De zon staat dan lager en schijnt langer de woning binnen.

Het grote voordeel van een investering in zonwering is dat het niet alleen nuttig, maar ook nog mooi is. Je kan echt iets aan je woning toevoegen. Mooie shutters of markiezen verbeteren het uiterlijk van je woning! Het levert je zowel een besparing als meer comfort op. De verwachting is dat zonwering de aankomende jaren heel belangrijk gaat worden in de bouw van nieuwe woningen.

De kleur

Niet onbelangrijk is de kleur van je zonwering. Je zou misschien verwachten dat lichte kleuren het meest effectief zijn, toch blijkt dit niet zo. Donkere kleuren hebben een hogere absorptie van zonne-energie. Daardoor nemen deze meer warmte op dan licht gekleurde doeken. Lichtgekleurde doeken hebben wel een hogere reflectie, maar dit is minder effectief tegen oververhitting dan absorptie. Hierbij is het wel van belang waar de zonwering geplaatst wordt. Dit geldt namelijk alleen voor zonwering aan de buitenkant. Binnen kunnen donkere kleuren juist wél voor oververhitting zorgen.

Keuze in zonwering

Zowel voor binnen als voor buiten is er veel keuze. Zo kun je binnen kiezen voor shutters, screens, plisségordijnen, jaloezieën en nog veel meer. Ook buiten is er veel te kiezen. denk bijvoorbeeld aan screens, markiezen of rolluiken in Best. Naast de verschillen in uiterlijk, zit er ook verschil in het effect van het type zonwering.

You may also like

Comments are closed.