Tandarts Reizen Albanie

Meer Nederlanders en Belgen ontdekken Tandartsreizen als laatste redmiddel voor gebitsproblemen

Steeds meer Nederlanders en Belgen staan open om te reizen voor hun tandartsbehandelingen. Sterker nog: het blijkt voor sommigen noodzakelijk. De kosten van behandelingen en verzekeringen blijven stijgen en inflatie binnen basisbehoeften zorgt voor grote financiële problemen.

Hierdoor zien goedkopere Turkse; Hongaarse en Albanese Tandartspraktijken de aanvragen stijgen. Dit is ook het geval bij Class Dent Medical Center; een Tandartspraktijk in Durrës (Albanië) die sinds 2022 haar diensten promoot in Nederland en België.

De hoofdredacteur van Echonet had de mogelijkheid om met Kevin, de Nederlandse Patiënten Begeleider van Tandarts Reizen naar Albanië, te bespreken hoe de integratie in deze (nieuwe) markt het afgelopen jaar verlopen is…

Tandarts in het buitenland

Waarom zou je reizen voor de tandarts?

Reizen voor de tandarts is iets wat mensen in de Verenigde Staten; Engeland en Australië al tientallen jaren doen. Landen met bovengemiddelde leefkosten en minimuminkomens hebben vaak ook bovengemiddelde zorgkosten. In sommige gevallen zijn ze verzekerd, maar in sommige gevallen is dat niet mogelijk. Hoe hoger de kosten worden, hoe groter de tegenzin om iets aan hun problemen te laten doen.

Dit komt omdat ze liever hun zuurverdiende centen uitgeven aan zaken waar ze ECHT beter van worden. En waar ze plezier mee kunnen beleven, maar dat heeft het gevolg dat ze op lange termijn meer schade (en kosten) krijgen dan wanneer ze het preventief bij zouden laten houden.

Ook in Nederland kan meer dan 10% van de totale bevolking al geen tandarts meer bezoeken vanwege financiële redenen. Velen zien het bezoeken van een tandarts als een verplicht iets waar ze met tegenzin aan mee doen. Ze weten dat het beter is om de tandarts te bezoeken, maar zijn tegelijkertijd ook bang voor de gevolgen. Want wat als jouw tandarts ineens een behandeling wil doen zoals een wortelkanaalbehandeling die al snel €600 tot €800,- kunnen kosten?

Niet iedereen heeft dat geld tegenwoordig nog in een oude sok zitten…

 

Tandartsreizen kunnen voor reizigers een oplossing bieden…

Mensen die gewend zijn om te reizen kunnen het overwegen om op zoek te gaan naar een tandartspraktijk in het buitenland. Eenmaal in contact met een betrouwbare partner zul je zien dat er veel voordelen mogelijk zijn, zoals het besparen van 60% tot 80% op de eindrekening (afhankelijk van de regio). En vaak valt het te combineren met een gratis (of goedkope) vakantie voor het hele gezin, waardoor ze een extra budget besparen dat anders wellicht tussen de duizend en tweeduizend euro kost.

Kevin: Mensen die nooit een tandartsreis hebben geboekt vinden het gek om €150 voor een vlucht te betalen (zelfs als ze daarmee duizend euro kunnen besparen). Dezelfde mensen gaan 3x per jaar op een stedentrip en betalen dan de volle mep (taxi’s / accommodaties / eten en drinken / toeristische excursies). De duurste kostenposten zoals taxi’s en accommodaties nemen wij voor rekening, waardoor het uitgavenpatroon “op vakantie” vele malen lager is. Op deze manier kun je optimaal gebruik maken van internationale kansen en er een fijne herinnering aan overhouden…

De stijgende kosten zorgen ervoor dat ook Nederlanders zich in het nauw gedreven voelen en steeds nieuwsgieriger worden naar nieuwe locaties met mogelijke tandarts behandelingen over de grens. Niet voor een simpele controle, maar wel voor dure combinatie behandelingen waarvoor in Nederland geen vergoeding mogelijk is.

 

Zitten er ook risico’s verbonden aan Tandarts Reizen?

Natuurlijk zitten er risico’s verbonden aan het bezoeken van een tandarts in het buitenland. Niet iedere tandarts is in staat om dezelfde kwaliteit te bieden als in Nederland. Wij raden daarom nooit aan om je zomaar even zonder veiligheidscheck te laten behandelen in het buitenland. Het is belangrijk dat je gaat selecteren op bestemmingen en partners waarvan de cijfers en feiten aantonen dat het veilig is.

Want ja, er zijn tandartsen in het buitenland die de kantjes er vanaf lopen. Maar die zijn er in Nederland evenveel.

Als je op Nederlandse Fora (en Youtube) gaat kijken klagen veel Nederlandse patiënten over Nederlandse tandartsen die hun gebit geruïneerd hebben. Daarbij kregen achteraf alsnog een rekening van €20.000. Velen van hen hadden achteraf ook de gok durven nemen om de stap naar het buitenland te zetten, waardoor een soortgelijke behandeling minder dan de helft had gekost.

Onlangs publiceerden wij op onze website een Youtube video waarin ik sprak met een Amerikaans stel dat bijna elk jaar op en neer reist voor tandartsbehandelingen. Zij reisden beide op en neer voor een volledig nieuw (vast) gebit. Beide gaven ze aan dat ze in Amerika zoveel problemen hadden gehad met de tandarts dat ze het gevoel hadden dat ze de bodem hadden bereikt. En een echte oplossing bleef steeds buiten zicht of was onbetaalbaar door hun magere pensioen.

De kosten in Amerika zijn nog veel hoger dan in Nederland; en het geld moest rechtstreeks van hun spaarrekening komen.

Tandreizen

Kijk naar de populaire bestemmingen en steden als graadmeter voor succes

Er zijn zaken die jij zelf voor kunt bereiden om jouw zoektocht naar kwaliteit goed te starten. Allereerst is dat op basis van de locatie en de unieke klantenkring die een tandartskliniek helpt. Want wanneer jij naar een tandarts in een klein dorp in Albanië gaat, zal de kwaliteit lager zijn dan wanneer je in een populaire toeristische stad gaat.

In sommige populaire “tandartstoerisme bestemmingen” is een omgeving ontstaan waar vanwege het toerisme hevig geïnvesteerd is in tandartspraktijken. Ze weten dat mensen er toch al op vakantie komen en gaan op zoek naar extra voordelen om meer te verdienen. Door de kwaliteit in hun tandartspraktijk te verhogen, verhogen ze ook de kans om meer tandarts toeristen te bereiken.

En in sommige gevallen kiezen tandartspraktijken op deze locaties er zelfs voor om alleen maar buitenlanders te behandelen. Ondanks armoede in het land staan er investeerders op die veel geld investeren om een verbetering van de omstandigheden te realiseren. En zo kan het voorkomen dat je in een arm land zeer positief verrast wordt door de kwaliteit van bepaalde klinieken.

 

Is Reizen voor Tandartsbezoek onderdeel van een lifestyle of voor iedereen mogelijk?

Tandartsbezoek in het buitenland is voor iedereen mogelijk, mits je aan de goede kant van de economie staat. Wij leveren in Albanië een groot kostenvoordeel voor Nederlanders, maar als een Albanees in Nederland naar de tandarts moet raakt hij failliet. Het is een eenzijdig voordeel wat vanwege verschil in leefkosten alleen voor rijke en dure landen geldt.

Ook is het aantrekkelijker voor mensen die al gewend zijn aan het reizen. Deze mensen weten meer over de wereld en hebben meer inzicht in het leven op andere plekken. Als je alleen in Nederland geweest bent kun je je niet voorstellen hoe landen als Turkije; Albanië of Afrika er uit zien.

Dat maakte ik zelf ook mee toen ik voor de eerste keer in Albanië kwam. Ik zag veel verschillen in de steden; natuur en cultuur, maar leerde tegelijkertijd dat bedrijven die belangrijk waren voor de bevolking en het toerisme (hotels / restaurants / cafés / zorgpartners) zeer modern waren ingericht.

Wat dat betreft moet het passen bij je levensstijl, maar je moet ook een open minded houding hebben waarmee je het idee niet meteen afwijst, maar accepteert dat er op andere plekken andere mogelijkheden zijn. Je kunt vervolgens starten met een onderzoek naar de mogelijkheden.

Hoe verliep jullie integratie in de Nederlandse markt?

De integratie ging niet direct makkelijk. Er zijn veel buitenlandse tandartsen uit landen als Turkije en Hongarije geweest die zich in het verleden van hun slechte kant hebben laten zien. Zij hebben mensen iets anders aangepraat dan ze nodig hadden en boden slechte garanties aan hun klanten. Ondanks dat wij dit heel anders aanpakken hebben mensen vooroordelen gekregen en die zijn lastig te doorbreken.

Soms kan dit leiden tot vervelende commentaren over slechte kwaliteit op social media, terwijl ze het als je er dieper op in gaat zelf nooit hebben meegemaakt.

Het goede nieuws is dat Albanese tandartspraktijken nog niet zo bekend staan bij het massale publiek. Wij zijn volgens alle Europese regels gekeurd en beginnen als het ware met een schone lei. Maar dat wil zeggen dat we ook aan een zuivere reputatie moeten bouwen in Nederland en dat kan maar op 1 manier: door simpelweg meer mensen te behandelen.

Toch hebben wij de eerste Nederlandse Patiënten al mogen helpen in onze tandartskliniek. Mensen die een fijne ervaring hebben gehad en waarbij wij zonder problemen de resultaten hebben behaald die werden beloofd.

Dus wat dat betreft een fijne basis om op door te bouwen in de toekomst!

You may also like

Comments are closed.