Op zoek naar duurzame kleding

De afgelopen jaren is er een groeiend bewustzijn ontstaan over de impact van de kledingindustrie op het milieu en de arbeidsomstandigheden van de werknemers. Steeds meer mensen zijn daarom op zoek naar duurzame kleding. Maar waar moet je op letten als je duurzame kleding wilt kopen? En wat zijn de keuzes.

Kies voor natuurlijke en biologische materialen

Kleding dat gemaakt is van synthetische materialen zoals polyester, nylon en acryl zijn vaak afgeleiden van aardolie en zijn niet biologisch afbreekbaar. In plaats daarvan kun je kiezen voor kleding wat gemaakt is van natuurlijke en biologische materialen, zoals biologisch katoen, hennep of linnen. Deze materialen zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je huid en gezondheid. Een win-win situatie dus!

Fair trade kleding

Fair trade kleding betekent dat de werknemers in de kledingfabrieken een eerlijk loon krijgen en onder veilige werkomstandigheden werken. Door te kiezen voor fair trade kleding steun je werknemers en hun families. Daarnaast draag je bij aan de verbetering van hun levensomstandigheden.

Lokaal geproduceerde kleding

Wanneer je voor lokaal geproduceerde kiest, heeft vaak een lagere CO2-uitstoot omdat er geen lange transportafstanden nodig zijn. Daarnaast steun je met het kopen van lokale kleding ook de lokale economie en werkgelegenheid. Let bij de aankoop hiervan wel het materiaal waar het van is gemaakt.

Tijdloze en kwalitatief hoogwaardige kleding

Duurzame kleding is vaak tijdloos en gemaakt van hoogwaardige kwaliteit. Het voordeel hiervan is dat deze kleding een veel langer mee gaat. Dit voorkomt dat je steeds op zoek moet naar nieuwe kledingstukken en zo bijdraagt aan de overconsumptie van kleding. Kies daarom voor tijdloze kleding die je jarenlang kunt dragen en van goede kwaliteit zijn.

Duurzame kledingmerken

Waar kun je deze kleding kopen? Tegenwoordig zijn er tal van merken die duurzame kleding verkopen, zowel voor de jongste kinderen, mannen als vrouwen. Vind hier een overzicht aan duurzame kledingmerken.

Het kopen van duurzame kleding kan een kleine, maar belangrijke stap zijn in de richting van een duurzamere levensstijl. Door te letten op de materialen, de productieprocessen en de levensduur van kleding, kun je bijdragen aan een betere wereld.

You may also like

Comments are closed.